Ik werk nu een week bij MoraviaWorldwide in Brno. Het lijkt leuk werk. Ik zeg lijkt omdat ik nog niet echt aan het werk ben geweest. Ik krijg bijna elke dag een training / presentatie en soms ook wat projecten/opdrachten om mee te oefenen. Als ik niets te doen heb lees ik o.a. handleidingen en instructies door van programma’s waar ik mee moet werken (Trados, MS LocStudio, MS ProductStudio, Rainbow, JetStream, MS Visual SourceSafe). Binnenkort starten we met de vertaling van Windows Vista in 15 verschillende talen dus er komt nog genoeg werk.

Het zijn wel lange dagen. Ik sta ‘s ochtends om 6 uur op en ga om 6:45 met de bus. ‘s maandags is de bus zo vol dat er altijd mensen moeten staan maar op andere dagen gaat het beter. Ik kom rond 8 uur aan op het buststation in Brno. Vandaar is het nog een klein half uurtje lopen naar mijn werk. Ik vind het wel lekker om ook even in beweging te zijn. Tegen half negen log ik met mijn pasje in het op het werk.

Tussen 11:00 en 13:00 mag ik een middagpause houden. Meestal ga ik met een collega ergens wat eten omdat het bedrijf zelf geen kantine heeft en het hier gebruikelijk is om ‘s middags warm te eten. Best wel lekker hoor 🙂 Ik mag zelf weten hoe lang ik pause houd maar de uren worden natuurlijk wel bijgehouden. Een lange middagpause betekent dan automatisch ook een keer langer doorwerken.

Na 16:00 mag ik naar huis. Als ik wil kan ik dus al om 16:40 de bus pakken en ben ik om 18:00 in Jihlava maar meestal ga ik om 17:40 of 18:55. Ik ben dan respectievelijk om 19:30 of 20:00 thuis. Ik moet er voor zorgen dat ik per maand genoeg uren maak dus ik kan de ene dag wat korter werken en de andere dag wat langer. Natuurlijk wel afhankelijk van het werk wat er gedaan moet worden.

’s Avonds broodjes smeren, nog even samen op de bank zitten en dan wacht het bed al weer op ons…
Zo gaat de tijd wel snel. Laat eens een berichtje (comment) achter of stuur ons een e-mail. We horen graag hoe het met je/jullie gaat in Nederland.